Brommerdief en het voorschot op de toestemming9 februari Gluren bij de buren in Nieuwegein LIVE!

Brommerdief

Brommerdief combineert verschillende disciplines waaronder opvoersets, muziek en poëzie tot een verbazingwekkend geheel waarbij ademloosheid en ontroering gekoppeld worden aan sterwielen en chromen accenten.

Brommerdief en de eerlijke brommer

Goed dat we er zijn

Brommerdief zijn Wibo Kosters en Martin Aart de Jong en Bjorn van Rozen. Wibo heeft een grandioos jaar achter de rug met een al debuut debuut debuut. En hoe, lees hieronder meer. Martin Aart is op weg en altijd op weg. Naar het oosten of naar het zuiden. Hij schrijft, omdat dat het beste antwoord is op dat vraagteken van 'Wat nu?' Elke dag dus. Het is een missie. Bjorn van Rozen is zanger, muzikant. Met dezelfde missie. We zijn drie vrienden in gesprek over hoe het is. Dat leven, dat jagen door de tijd, hoe voelt het, en wat moet er ermee?
Hier is onze facebook.

Voor de spelers. Voor de drinkers.
Voor de gok onder de maan.
Verkeerde kaarten. Fouten handen.
Waar dronken ongeluk rondslaat.

Wibo

Wibo Kosters heeft net een dichtbundel uit: 'Inwoner' Hij krijgt goede recensies. Ook van Brommerdief. Het is verdiend. En dan heeft hij ook nog een roman uit: ‘Radio Transzoeloe’ bij Godijn Publishing. Wibo: "Wat ik nu al heel tof vind, is dat mijn broer Bas net als voor mijn poëziebundel de cover zal verzorgen. En verder moet je het maar afwachten. Ik wil al wel verklappen dat het over dertigers in provinciesteden gaat. Onsuccesvolle. Gehandicapte. Gedesillusioneerde. Dertigers." Ah lekker, Wibo. Dat is het soort ellende waar wij van houden. Het echte leven, zeg maar.
En en en ook een elpee -??- ongelovelijk! 'De wegenkaart' Brommerdief doet mee op drie titels. Luister op bandcamp: 'Armen open', 'Astronaut' en 'Koninkrijk op de groei'.

Ongelofelijk, die gast, check zn eigen site.
En allemaal op bol.com

Wat gebeurde er achter het fietsenhok?
Ik wil weer voelen hoe het was.

Martin

Martin Aart de Jong is een meester in zichzelf zijn. Zo zien we hem ook het liefst. Hij publiceert regelmatig op zijn facebook. En loert tegelijkertijd op kansen om te grijpen. De laatste keer dat ik hem zag, zat er een konijn met een shotgun naast hem aan de bar. Het levert vast weer een verhaal op.

Oh en bij zijn nieuwe gevoellige gedicht 'Dubbel d' heb ik (Bjorn) een ronkend lied geschreven. Met een echt Brommerdiefthema. Over zoveel leren en toch een jaar doubleren. Misschien kan dat konijn daar eens op schieten.

In de witte kamer

Bjorn

Als je in de Brommerdiefgangen je oor te luister legt, hoor je zachtjes praten over het uitbrengen van een vrolijk lied. Stel je voor in deze teleurstellende eenentwintigste eeuw. Waar is nu helemaal die vliegende auto? Waar is de teletransporter? Tot nu toe zagen we crisis, nog een crisis, een zwendelzaak, neergaande lijnen en red tape all over the place. Als je geen teleurstellende resultaten kunt slikken heb je in deze eeuw niets te zoeken. Een beetje vrolijkheid en meer troost. En troost is muziek en muziek is troost. Hier is mijn site. Hier is mijn spotify.

Langzaam maken we banen.
Mijn astronaut en ik.
Banen om de zon. We zweven nergens heen.
Met jou tegen mij aan.
De leegte om ons heen.

Brommerdief voor lief