Brommerdief en het voorschot op de toestemming

Brommerdief

Brommerdief combineert verschillende disciplines waaronder opvoersets, muziek en poëzie tot een verbazingwekkend geheel waarbij ademloosheid en ontroering gekoppeld worden aan sterwielen en chromen accenten.

Brommerdief en de eerlijke brommer

Jooloo!

Goed dat we er zijn. Om de zichtbaarheid te vergroten van wat we doen deze site. Brommerdief zijn Wibo Kosters en Martin Aart de Jong en Bjorn van Rozen. De Deventerse Wibo is stadsdichter van Deventer. Wisten jullie dat wel? Martin Aart is op weg en altijd op weg. Naar het oosten of naar het zuiden. De rest speelt voor hem geen rol. Hij schrijft omdat dat het beste antwoord is op dat vraagteken van 'Wat nu?' Elke dag dus. Het is een missie.

In de witte kamer

Wibo

Wibo Kosters heeft net een bundel uit: 'Inwoner' Hij krijgt goede recensies. En terecht. Ook van Brommerdief. En dan dit: het gaat maar door. Wibo gaat flowen in 2019: "op 11 mei 2019 zal mijn debuutroman ‘Radio Transzoeloe’ verschijnen, bij Godijn Publishing. Wat ik nu al heel tof vind, is dat mijn broer Bas net als voor mijn poëziebundel de cover zal verzorgen. En verder moet je het maar afwachten. Ik wil al wel verklappen dat het over dertigers in provinciesteden gaat. Onsuccesvolle. Gehandicapte. Gedesillusioneerde. Dertigers." Ah lekker, Wibo. Dat is het soort ellende waar wij van houden. Het echte leven, zeg maar.

In de witte kamer

Martin

Martin Aart de Jong is een meester in zichzelf zijn. Zo zien we hem ook het liefst. Hij publiceert regelmatig op zijn facebook. En loert tegelijkertijd op kansen om te grijpen. De laatste keer dat ik hem zag, zat er een konijn met een gun naast hem aan de bar. Het levert vast weer een verhaal op.

In de witte kamer

Bjorn

Net als Wibo liggen er plannen klaar voor het komend jaar. Als je in de Brommerdiefgangen je oort te luister legt, hoor je zachtjes praten over het uitbrengen van een vrolijk lied. Stel je voor in deze teleurstellende eenentwintigste eeuw. Waar is de vliegende auto? Waar is de teletransporter? Tot nu toe zagen we crisis, nog een crisis, een zwendelzaak, neergaande lijnen en red tape all over the place. Als je geen teleurstellende resultaten kunt slikken heb je in deze eeuw niets te zoeken. Een beetje vrolijkheid en meer troost. Er is weinig troost. Kom op, ik zie je in de kroeg!

In de witte kamer
Brommerdief voor lief